groene muur flexa Ivette's life

De groene muur

Een muur in mijn nieuwe huis heeft een opvallende kleur groen gekregen. Hier lees je er meer over!

Ik ben gek op groen. Groene planten, de kleur donkergroen voor kleding of interieurdingetjes. En toen ik eenmaal een nieuw huisje had gevonden, wilde ik graag een groene muur. Legergroen vind ik wel mooi, maar wilde ik niet op de muur. Mintgroen wilde ik ook niet in de huiskamer. Een tint mintgroen heb ik al in mijn slaapkamer. Heel toevallig had ik zo’n twee jaar geleden, voordat we vanuit Den Oever gingen verhuizen al een tester gekocht. Bleek dit dezelfde kleur te zijn die ik nu op de muur in de slaapkamer heb gedaan. Dat potje kwam ik tijdens de verhuizing naar mijn appartement weer tegen. Hoe grappig is dat?

Daarnaast wilde ik een groen die paste bij een Urban Jungle gevoel in combinatie met een industrieel interieur. Dat wilde ik bewerkstelligen in mijn woonkamer. Uiteindelijk ben ik bij een kleur uitgekomen van Flexa. Een mooie aanwezige kleur, maar niet te heftig of te vel. Echter, het leek of die kleur eigenlijk niet te koop was en was het al te koop, dan was het mega duur. Er was maar weinig van de vinden en besloot de weer laten gaan.

Dus ik verder zoeken naar kleuren. Allerlei soorten groen hebben mijn handen gepasseerd, maar ik kon de juiste kleur  toch niet echt vinden. Uiteindelijk stelde ik het kopen van de kleur maar uit. Ik wist het niet meer. Eerst maar eens andere dingen doen, want voordat uberhaupt de kleur om de muur kwam, moesten er eerst heel veel andere dingen gebeuren. En toch, een gevoel zei dat ik toch maar weer naar die eerste kleur moest gaan kijken. En of het zo moest zijn, ik vond meer informatie, en uiteindelijk ook hoe het werkte van kopen van zo’n mengkleur bij Karwei.

Dus op naar de Karwei. En ja hoor, daar hadden ze de kleur gewoon in het mengassortiment van Flexa in het mengapparaat staan. Voor een iets wat hoger dan gemiddelde verfprijs vond ik het prima. Ik had de kleur die ik wilde in een heel matte variant tegen prijs waar ik tevreden mee kon zijn. Whoohoo!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is: Real River.

 

real river flexa ivetteslife

 

Hij staat dus niet meer op de website van Flexa. Erg jammer! Hierdoor is hij ook niet te gebruiken in de Flexa Visualizer. Maar niet getreurd, ik ben er voor gegaan en ik heb er geen spijt van. Superblij ben ik ermee!

Tussen de keukendeur en de gangdeur heb ik een vrij brede muur. Hiervoor stonden eerst twee grote planten, een varen en de Monstera deliciosa. Inmiddels is het plekje opgevuld door een ‘erfstuk’. Een secretaire die mijn moeder al had toen ze net ging samenwonen met mijn vader. Een heel handig bureau, want ik kan hem dichtklappen. Geen grijpgrage handjes die weer eens met pen op mijn laptop kliederen. Geen mooie marker die wordt verpest door de kinderlijk gebruik van stiften.

groene muur flexa Ivette's life

groene muur flexa Ivette's life

De kandelaar en de stompkaarsen en lange kaars komen bij de HEMA vandaan. Het plantje in de terra cotta pot is een Syngonium podophyllum (op het moment alleen in de kleur roze te verkrijgen via plantje.nl). Naast de ganzenvoet plant zie je een Chinees lantaarnplantje, een echte hangplant. Het boek over de maanmissies kun je komen bij Bol.com.

Ik heb gekozen om een lange muur deze groene kleur te maken. Wanneer ik de muur achter de eettafel groen had gemaakt, was de ruimte optisch nog langer geworden. Met deze groene muur is hij vrijwel altijd in zicht. Wanneer ik tv kijk, zie ik de groene muur, met natuurlijk wat planten. Wanneer ik aan tafel zit, zie ik de groene muur, etc.

Over de tv-hoek gesproken. Hier staat een ficus. Voor de kenners, het is een Ficus lyrata, een tabaksplant. Ik ben best tegen roken, maar deze plant vind ik mooi. En als  oude muziekliefhebber is deze plant ook een must: de triviale naam in de Engelse taal is fiddleleaf plant, ofwel vioolblad plant. Daarnaast staat nu op een omgekeerde tafel (het blad licht ter reparatie bij mijn vader) een cactus. Ja echt, de zigzagplant is officieel een cactus en zijn naam is Epiphyllum anguliger. Boven de tv hangen wat foto’s van familie en vrienden, belangrijke foto’s. Inmiddels heeft dit plekje nu al de Wall of Fame binnen de familie. Ik mis nog wat mensen, of eigenlijk foto’s met specifieke mensen voor dit muurtje, dus het plekje wordt nog wat uitgebreid.

groene muur flexa Ivette's life

 

groene muur flexa Ivette's life

Voor zo ver de groene muur!

Liefs van Ivette

 
 

PS. deze pagina bevat affiliate links.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.