De dertiende maandsprong

DSC_0092Een paar weekenden terug had Elsha een heel nare nacht. De hele avond was ze al af en toe aan het huilen. We legden haar weer goed en het was even rustig. Aangezien het erg warm was, dachten we dat het daarmee te maken had. Lekker alleen in haar rompertje te slapen.
Ben je benieuwd naar het vervolg, lees gauw verder!

Op een gegeven moment bleef ze in het huilen, zo dat ze niet meer rustig werd van een knuffel. We dachten eerst dat het een nachtmerrie was, maar eenmaal wakker was ze ontroostbaar. Haar middenrif bewoon onregelmatig en had een leven van zichzelf. Heel naar om te zien. Toch maar even op haar lichaam kijken of ze ergens last van heeft en gelijk even temperaturen… 35,4 graden. Veel te laag. Dus toch maar een slaapzak aan en lekker bij ons in bed om te troosten. Na 3 kwartier van gerommel, een filmpje kijken en troosten, viel ze uiteindelijk in slaap. Nog lekker even laten liggen dat ze echt goed in slaap was en dan naar haar eigen bed.

De volgende dag had ze nergens last meer van. Een zoektocht op google gaf een dertiende maand sprong aan. Hmm, zou dat het zijn geweest? Ze is meer aanhankelijk, loopt achter je aan alsof er ergens honing zit (haha), gooit selectief het eten uit haar mond, even naar de schuur om was in de droger te doen is al veel te ver bij mama vandaan, ongeduldig wanneer een flesje klaarstaat. Zou dat het dan zijn?

Als je de forums erop naslaat zijn er heel veel (voornamelijk) moeders die er ervaring mee hebben. Gelukkig, we zijn niet de enige (uiteraard, haha). Ook het boek Oei, ik groei geeft deze sprong duidelijk weer. Gelukkig maar, je schrikt wel van de lijst wat ze allemaal zouden moeten kunnen. Gelukkig staat erbij dat ze altijd kiezen voor een aantal dingen en niet de hele lijst. Pfieuw.

Nu deze maand aan zijn einde is, Elsha is vandaag al 13 maanden en een paar dagen, Merk ik dat het toch wat minder wordt. Ze gaat graag nog mee naar de schuur, maar gaat niet meer huilen. Wel heeft ze echt een sprongetje gemaakt. Als ze haar zin niet krijgt, laat ze dat duidelijk merken. Hoort er allemaal bij en eigenlijk is het ook positief, dat ze niet zo over zich heen laat lopen. Goed teken, denk ik zo.

Hebben jullie ervaring met deze maand? Ik lees het graag via een berichtje onder dit artikel, of een van de andere kanalen: facebook, google+, bloglovin’ en instagram.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.