8-weken-sprong

De 8-weken-sprong

Afgelopen week zijn we, zoals je in de Weekly update kon lezen, begonnen met inbakeren en nog wat veranderingen om te zorgen dan Fynn een vrolijker kereltje wordt. Nu was dat, dacht ik, aardig gelukt. Totdat de 8-weken-sprong voorbij kwam. En als dat kwartje niet meteen valt…

Het sprongetje van 8 weken dus. Was meneer net tot rust. Sliep meer, at minder, lachte en praatte meer. Het heeft een paar dagen mogen duren, de rust dan. Want met 8,5 week was hij weer onrustig. Hij sliep minder snel in en huilde meer. De voedingen begonnen ook weer toe te nemen.

dsc_0266

Hmm, dan toch maar even het sprongetjesboek erbij pakken… Je raadt het al, we zitten midden in een sprong. Gelukkig maar. Dat brengt een andere mentaliteit met zich mee, bij de ouders dan. Een stukje rust en een stukje wetenschap dat het sprongetje ook weer voorbij gaat. En bovenal, hij zal iets nieuws kunnen.

De kenmerken die Fynn laat zien van dit sprongetje:
– Niet lang in de box willen liggen. Dit deed Fynn eigenlijk al vanaf het begin. Zou het dan een lange sprong zijn, haha?!
– Hij eet weer wat slechter, of in zijn geval meer.
– Hij klampt zich wat meer vast. In dit geval bij oma, haha.
– In slaap vallen is wat moeilijker sinds een aantal dagen. En ook weer lichter slapen. Dus eerder wakker, etc.
– Hij zuigt wat vaker op zijn vuistje. Z’n duim is nog wat lastig, maar sabbelen doet hij zeker wel.
– Hij huilt vaker. Dat is heel duidelijk! Een zeurend huiltje en soms niet te troosten.

Er zijn nog meer kenmerken bij deze sprong, die we niet zijn bij Fynn. Dat kan. Niet ieder kind is hetzelfde, en uit frustratie dan ook anders. Deze overige kenmerken zijn:
– is (vaker) eenkennig
– wil vaker beziggehouden worden

En wat het boek als advies geeft is wat je eigenlijk al doet. Troosten, lief zijn en veel knuffelen. Wat een straf! En als je dan een lachje krijgt, dan maakt het gelijk je hele dag weer goed.

dsc_0262

Er volgen nog meer leuke berichten. Volg me op facebook, instagram, google+ of bloglovin’ om op de hoogte te blijven.

Liefs,
Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *