5,5 sprong Ivette's life oei ik groei

De 5,5e sprong

5,5 sprong Ivette's life oei ik groeiDie mooie kindjes van ons hebben met 6 maanden wel een ritme gevonden. Haha, dat dacht je. Een paar weken geleden schreef ik over het dagritme van Fynn met 6 maanden. Er zijn nog delen terug te vinden van dit ritme, maar hij is weer lekker aan het spoken.

Volgens oei, ik groei krijgt een kind in zijn eerste levensjaar 8 sprongen te verwerken. En daarna nog een paar. Bij Elsha hadden we daar weinig van te merken, maar Fynn is duidelijk gevoeliger voor die mooie ontwikkelingen. Nu zit er tussen sprong 5 en 6 een soort van halve sprong. Deze is niet donkergrijs, maar lichtgrijs en is te vinden rond de 30 weken leeftijd.

Fynn is overdag nog aardig vrolijk. En dan denk je dat hij zichzelf toch iets meer kan vermaken. Komt de halve sprong langs. Hij huilt sneller, hangt weer meer. Maar dat is allemaal nog overzien.

Het meest typische van deze sprong is het slapen. Of eigenlijk niet slapen. Zijn powernap van de middag is geen powernap meer te noemen. Hij blijft huilen, wordt dan even stil, en als je geluid maakt gaat hij gelijk weer huilen. Dat is dus geen succes. Dan maar eruit. Met als gevolg dat hij in de middag dus geen slaap heeft. Dus om half 7 stort hij al in.

We proberen hem nog wat wakker te houden met een fles en regelmatig een douche. Want anders betekent half 7 slapen, half 7 wakker worden (normaliter gezien). Op dit moment is het zelfs dat hij al een aantal nachten gewoon wakker wordt rond 4 uur, of om half 2. Wij hebben hem dus maar een paar keer wakker gemaakt op 11 uur ‘s avonds, als wij naar bed gingen. Zo had ij genoeg voeding voor de rest van de nacht.

Hoe ondersteunen we Fynn dan bij deze halve sprong. Meer knuffelen, want ja, die geeft hij zelf ook. Lekker in bed nemen ‘s avonds om hem de fles te geven (en hopen dat het tijdelijk is). En hem ook uitdagen in nieuwe dingen. Bezig met hem zijn.

5,5 sprong Ivette's life oei ik groeiWant zo kan onze grote vriend ineens rechtop zitten. Wel nog alert blijven, want af en toe duikt hij achteruit. Het rechtop zitten is natuurlijk meer een fysieke vooruitgang. Maar hij moet mentaal gezien wel begrijpen dat hij zich rechtop moet houden. En zo wordt het leven voor hem al iets leuker, want hij kan zitten op de grond en kijken naar zijn zus die een treinspoor bouwt.

Ik ben benieuwd naar andere mama’s en hun ervaringen. Hoe is jullie ervaring met deze halve sprong? Plaats het hieronder.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.