Ivette's life Dagschema Fynn 6 maanden

Dagschema Fynn

Ivette's life Dagschema Fynn 6 maandenInmiddels hebben we een beetje een ritme kunnen vinden met Fynn. We hebben dat, net als bij Elsha, op zijn beloop gelaten. We zien wel waar Fynn behoefte aan heeft. Vandaag deel ik met jullie dit schema.

Er zijn richtlijnen over wat een baby binnen mag krijgen op een dag. En daar heb je het gelijk. Er zijn heel veel ouders die zich vastpinnen op dit dagschema. Geloof mij, een baby is niet vast te pinnen aan een dagschema, opgelegd door anderen. Het volgt zijn eigen schema. Daarbij staat er ‘richtlijn’. Een richtlijn is te zien als een gemiddelde wat baby’s binnenkrijgen op die leeftijd. Dus het mag natuurlijk ook iets meer zijn. En als een kindje minder binnen krijgt op een dag en daar tevreden mee is, is dat ook goed. Zo lang het kindje blij is en zich goed ontwikkeld, dan gaat het goed!

Als ik nu terugkijk naar de zwangerschap, zeker aan het eind, snap ik hoe ik zo moe was. Meneer heeft veel voeding nodig om blij te zijn, om vrolijk te zijn. Hij heeft 5 flessen op een dag en daarnaast al vaste voeding. Af en toe heb ik daar wel over ingezeten, maar door het consultatiebureau wordt niet zo moeilijk gedaan. Hij groeit goed, hij is tevreden en zijn gewicht en lengte zijn aardig in verhouding. Hij is een grote kerel en heeft meer dan gemiddeld voeding nodig om goed actief te blijven.

Zijn dagschema ziet er als volgt uit:
7:30 – 8:00 wakker worden en een fles
9:30 broodje, gedoopt in een klein beetje melk
10:30 – 11:00 fles en dan weer naar bed
13:00 wakker worden en een fruithapje
14:00 – 14:30 fles
15:00-16:30 Ergens hiertussen een powernap.
17:30 groentehapje en een fles
20:00 fles en naar bed

Soms schuift Fynn de fles van 14:00 op naar 15:00. Dan proberen we ook tijdens het avond eten geen fles te geven, maar iets later. Vlak voordat hij naar bed gaat. Vaak slaapt hij dan ‘s middags minder en wil hij eerder naar bed. Dat is meestal rond 19:00. Wij laten Fynn altijd slapen tot hij zelf wakker wordt. Dit vind ik heel belangrijk, omdat ikzelf een moeilijke slaper ben, en hoop dat te voorkomen bij de kindjes. Wij maken hem eigenlijk nooit wakker. Zijn middagslaapje is meestal een powernap. Vaak niet langer dan een half uur slaapt Fynn nog eventjes. Soms vindt hij dat hij dit slaapje mag overslaan. Niet altijd een pretje daarna, maar goed.

Ivette's life Dagschema Fynn 6 maanden‘s Nachts wordt Fynn eigenlijk niet meer wakker. Dit is veranderd toen hij zo’n 5,5 maand oud was. Wat het geweest is, weet ik niet. Hij slaapt sindsdien in de ledikant en niet meer in de wieg. Daarnaast zijn we overgestapt op nummer 2 babyvoeding. Dat is qua voedingswaarden net iets anders. Daarbij slaapt hij een hele klok rond en dat moet ergens ingehaald worden. Geen probleem. Als hij honger heeft, dan heeft hij dat nodig. Een baby zal nog niet gaan zeuren om een koekje, omdat het lekker is.

Ik ben blij dat er nu een beetje ritme is. Dan weten wij als ouders ook waar wij aan toe zijn. Er zijn natuurlijk dagen dat het anders gaat, of meneer geen zin heeft om te slapen en pertinent blijft huilen. Maar gemiddeld genomen heeft hij en daarmee wij een ritme.

Heb je nog vragen? Stel ze.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.