Officinea

Check je verzorgingsproduct en make-up

Eh.. wat? Ik heb een app gevonden, waarmee jij je verzorgingsproducten kunt controleren op chemische stoffen, die invloed hebben op je huid en/of gezondheid. Officinea biedt hulp.

De app heet Clean Beauty en is een heel handig tooltje om jouw verzorgingsproducten en make-up artikelen te controleren op stoffen die wellicht niet zo goed voor je huid zijn. De offficiele naam is Officinea Blean Beauty Labs. De app is in het Engels.

Uiteindelijk heb ik bij elk artikel wat ik checkte wel een paar stoffen in de lijst gehad die niet echt goed voor je huid waren. Maar de app is heel streng in de informatie die gegeven wordt. Bij elk product waar wat over bekend is, ook als is het nog niet 100% duidelijk, dan wordt het vermeld. Ze geven dan aan dat er wel verbanden zijn gevonden, maar het nog niet via duidelijk onderzoek is vastgesteld.

Hoe check je jouw product?

Onderaan de app zie je 4 knoppen. Een daarvan is Analyze en heeft een tekentje van een fototoestel. Dit is niet voor niets, omdat je middels een foto de ingrediënten controleert. Je maakt een foto van alle ingrediënten en drukt dan op Analyze. Dan gaat de app voor je aan het werk. Hij controleert alle ingescande tekst op mogelijke huidirritators (bestaat dat woord?). Op de foto hier zie je dat ik de Spa Secrets Miracles of Bali Body Cream check. Na analyze vindt de app 11 producten die benoemenswaardig zijn. Een van de stoffen die genoemd worden is PEG, ofwel polyéthylène glycol. Dit is een stof, waarvan volgens verschillende studies acne activeert, omdat het de talgklieren verstopt.

En het mooie aan de informatie. Dat is niet uit de lucht gegrepen. De app verwijst naar de onderzoeken die je zelf kunt terugvinden op het internet. De informatie is dus controleerbaar!

Wat kun je nog meer in de app?

  • Er is een overzicht van alle ingrediënten. Daarin kun je op zoek naar specifieke elementen. Een naslagwerk als het ware.
  • Dan kun je nog wat informatie vinden over hoe een formule is opgebouwd. Een klein uitleg.
  • Je kunt via de app aankopen doen van het merk Officinea, hun eigen merk dat ze verkopen onder het motto ‘True detoxified beauty’. Via de knop Officinea wordt je dan doorgelinkt naar hun website, in Frankrijk weliswaar. Maar je kunt op die manier hun schonere producten kopen.
  • De laatste knop is dat je Officinea kunt volgen via de social media.

Microplastics

Ik heb wel gezien dat wanneer er microplastics in een product zitten, deze niet altijd naar voren komen in een analyse. Maar ik zie wel dat er microplastics zijn opgenomen, bijvoorbeeld onder de naam sodium polyacrylate. Maar het aspect voor het milieu is er niet in opgenomen.

Daarvoor kun je terecht in een heel andere app, Beat the Microbead. Zijn jullie bezig met microplastics? Weet je van de gevaren ervan voor het milieu? Laat een reactie achter!

Al met al een goede app om jouw producten te checken op eventueel gevaar voor je lichaam!

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.