Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta, lekker als borrelhapje, tijdens een feestje of als late night snack. In een mum van tijd klaar!

Een snelle snack voor de late avond. Deze groentjes hebben wij eigenlijk altijd wel op voorraad liggen. Zo is een avondtrek snel gestild en heb je het zonder suiker gedaan! Dat is toch wel fijn van die avondhapjes. Hoe minder calorieën hoe beter denk ik maar zo.

Het recept is op basis van een borrelhapje voor jezelf met een partner, 2 personen dus. Voor een avondje met vrienden zou ik het maar met de helft meer maken, omdat je dan vaak ook andere hapjes erbij hebt staan.

Wat heb je nodig:

  • 6 kleine tomaatjes (rivolo/cherry)
  • halve paprika
  • kwart rode ui
  • halve theelepel korianderzaad
  • halve theelepel komijnzaad
  • wat peper en zout
  • 1-2 eetlepels goede extra virgine olijfolie
  • theelepel oregano
  • toastjes/geroosterd brood/stokbrood

Bruschetta

Hoe maak je de bruschetta:

Snijd de paprika, uit en tomaatjes in kleine blokjes. Maal de korianderzaad, komijnzaad en zout in een vijzel zo fijn als je het zelf wilt. Het is wel fijn als je niet op een halve korianderbol bijt, dat is minder prettig. Doe dit in de schaal bij de groentes. Voeg het peper en de oregano toe. Voeg dan de olijfolie toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit dan 5 minuten staan, zodat de smaken een beetje gaan mengen.

Leg de toastjes op een bordje en verdeel wat mengsel over de stukjes brood. Lekker met een glaasje wijn erbij en klaar is je hapje.

Bruschetta

Mis je de knoflook? Dat klopt, die heb ik niet in deze bruschetta gedaan. Dat kan natuurlijk wel. Gebruik dan maximaal 1 teen, of liever een halve teen in dit recept. Pers hem dan fijn en roer het door het geheel, wanneer de olie al toegevoegd is. Dit maakt het verdelen van de knoflook iets makkelijker.

Liefs van Ivette

 


 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *