Brief aan Fynn eerste verjaardag

Brief voor Fynn

Brief aan Fynn eerste verjaardagFynn is vandaag dan echt jarig. Mijn baby is geen baby meer, maar een dreumes. We zijn baby af. Tijd om eens een brief aan mijn zoon te schrijven!

Zo af en toe schrijf ik een brief voor mijn kinderen. Op bijzondere mijlpalen wil ik ze graag een brief mee geven, over de afgelopen tijd en een wens voor de toekomst. Zo heb ik al een brief voor Elsha geschreven, toen ze 1,5 was. Fynn is vandaag 1 geworden. Een mooie mijlpaal zeg ik zo!

Lieve Fynn,

Wat heb jij een bewogen eerste jaar achter de rug. Het was geen makkelijk jaar. Als snel kreeg je pukkels, vervolgens erge krampen (en gevolgen), en natuurlijk de verborgen reflux. Lieve schat, wat heb jij een pijn geleden die maanden. Daarnaast hadden je papa en mama een verhuizing te regelen, een verkoop die niet doorging (met een rechtzaak tot gevolg), werkeloosheid, en al dan niet nog meer. En wat heb jij je er kranig doorheen geworsteld.

Pas een paar maanden is het huilen echt over. En nu helemaal sinds dat je het staan, kruipen, en lopen hebt ontdekt. De wereld is voor jou zoveel leuker geworden en daarmee ook voor mij als moeder, en ik weet ook zeker voor jouw papa. Je lacht te over, knuffelt en kust graag en je snapt zoveel meer van de wereld.

Inmiddels begin je ook lekker te brabbelen. En voor wat je wilt heb je af en toe al verschillende geluidjes en klankjes. Je speelt veel meer op jezelf of bent lekker aan het klieren met je zus.

En de charmeur in jou komt af en toe ook al om de hoek kijken. Ik weet zeker dat jij later heel veel meisjes en vrouwen om je vinger gaat winden. Zo lang je maar lief voor ze bent. En daar heb ik alle vertrouwen in!

Wat ik jou wil meegeven, lieve Fynn, is het volgende. Houd die vrolijkheid vast, wees jezelf, en ga recht op je doel af (en lukt dat niet, linksom of rechtsom komt het altijd weer goed). Blijf ontdekken, ga de wereld in, papa en mama zullen er altijd voor je zijn.

Nu ben je geen baby meer, maar een heuse dreumes. Al een heel groot kereltje, met een eigen willetje. We sluiten een jaar af. Een bijzonder bewogen jaar, maar ook een mooi jaar. Ik (en papa) ben heel blij dat jij in ons leven gekomen bent!

Liefs van je mama.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.