Ivette's life borstvoeding kanker

Borstvoeding: meer dan alleen voeding

Ivette's life borstvoeding kanker Vandaag eens wat anders. Niet zo lang geleden kwam ik langs een artikel over borstvoeding in strijd tegen kanker. En dat vond ik wel zó interessant dat ik het graag met jullie wil delen.

Zoals jullie weten is borstvoeding een bijzonder menselijke voeding die zich volledig afstelt op het kindje. Het is zo bijzonder vernuftig dat het niet na te maken is. Het doet er niet aan af dat vele moeders het helaas niet mogelijk is om voldoende of überhaupt borstvoeding te geven. Gelukkig is hier wel een vervanger voor! Maar over babyoeding zijn al meerdere artikelen op internet over verschenen. Daar gaat dan ook niet dit artikel over.

Eerste onderzoeken

Dit artikel gaat over dat borstmelk nu een onderzoeksonderwerp is in de strijd tegen kanker. In 2010 was dit al aan de orde, maar stond het onderzoek pas in de kinderschoenen. Het gaat met name om een bestanddeel in borstmelk, genaamd Hamlet. Mijn eerste gevoel was moest het weer een mannelijke naam krijgen. Maar die naam is afgeleid van de volledige naam: Humaan Alpha-lactalbumine. Enkele jaren voor dit artikel waren onderzoekers bezig met de voordelen van borstvoeding. En zo kwamen zij ‘toevallig’ achter dit stofje.

Bij tests in het laboratorium werd aangetoond dat Hamlet wel 40 kankersoorten aantastte en de gezonde cellen met rust liet. Iets wat Chemotherapie niet kan. In 2010 al werd aangetoond na injectie van Hamlet in de tumor, de patiënt dode tumorcellen uitscheidde, een positief bericht!

Verder onderzoek

Nu 7 jaar verder is het onderzoek natuurlijk ontwikkeld en komt er meer nieuws naar buiten. Ze hebben onderzocht hoe Hamlet te werk gaat. Het begint met de buitenste laag van de tumorcel af te breken. Daarna gaat het op zoek naar een onderdeel van de cel, de mitochondria. Dit is het energiefabriekje van een cel. Waarna Hamlet verder gaat naar de kern, waar alle informatie van de cel ligt opgeslagen. De energiefabriek wordt gesloten en de handleiding van de cel wordt aangepast, waardoor het zelfmoord pleegt.

Sinds kort wordt dit op mensen getest. De eerste huidkanker is al getest en ziet er veel belovend uit. Daarnaast neemt Hamlet nu al een leidende rol in het bestrijden van darmkanker.

Er staat nu een placebo-test gepland om uit te wijzen Hamlet daadwerkelijk helpt. Ik ben benieuwd naar de uitslag. Het onderzoek wordt gedaan door Zweedse onderzoekers. Het volledige verslag van de Lund Universiteit kun je hier lezen. Let wel, het is behoorlijk wetenschappelijk!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.