Babyshowercake

DSC_0226Onlangs was de babyshower voor een vriendinnetje. Zij is ca. twee maanden eerder uitgerekend. Mij werd gevraagd om voor haar shower een taart te maken. Natuurlijk wil ik dat, daar zeg ik geen nee tegen! De opdracht was mintgroen en een stapeltaart. In dit bericht zie en lees je wat ik heb gemaakt.

Als cakebasis heb ik naturel biscuitcake gebruikt. Dit is erg luchtige cake en daarmee niet zo zwaar op de maag. Het bestaat uit eieren, biscuitmix en een beetje water. Dit goed mengen, voor circa 8-10 minuten. Dan worden de eieren lekker luchtig geklopt. Daarna kun je smaak en/of kleur toevoegen.

DSC_3150Voor deze taart wilde ik weer het leuke ombre-effect creëren. Natuurlijk met de kleur mint. De eerste laag heb ik ‘wit’ gelaten. De tweede laag kreeg 1 druppel kleurstof, de derde laag kreeg 2 druppels kleurstof, de vierde laag kreeg 4 druppels kleurstof en de vijfde laag kreeg er 6. Dit heb ik in vijf aparte bakjes gemengd. In de vormen heb ik nu een stukje bakpapier gedaan, zodat de cakejes er makkelijker uitkwamen. Vooraf iets meer werk, achteraf meer plezier en hele cakes. Vormen gevuld en in de oven gezet. Om ze goed uit elkaar te kunnen houden had ik lagen 1,2 en 4 beneden neer gezet. Lagen 3 en 5 stonden boven in de oven.

Na 15-20 minuten waren ze klaar en liet ik ze buiten de oven even in hun vorm afkoelen. Daarna eruit halen, anders worden ze een beetje raar gevormd. Als smeermiddel tussen de lagen (en er ook omheen) had ik de witte chocolade crème gemaakt, die origineel bij het recept van de cranberry-witte chocolade taart staat. Nu had ik er alleen de honing uitgelaten. Voor de binnenkant liet ik de vulling wit. Dit geeft een mooi contrast met de groene cakejes. Eromheen was de kleur natuurlijk mint!

DSC_3137Als verziering heb ik bij de HEMA washi-tape en vlaggetjes aan een touwtje gehaald. De washi-tape heb ik om een ander touwtje gemaakt en leuk geknipt. Daarna nog Babyboy erop geschreven.

DSC_3152Dit is het resultaat! En de taart was erg lekker, al zeg ik het zelf ;).

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.