Ivette's life appeltaart xmas

Appeltaart X-mas style

Dit weekend heb ik weer eens een goede, vertrouwde appeltaart gemaakt. Nu wel met een X-mas touch.

Voor de appels heb ik elstar gebruikt. Deze zijn wat kleiner, maar laten geen vocht achter in de taart. Verder heb ik sultana rozijnen gebruikt en cranberry’s. De rozijnen en cranberry’s laat ik zeker een half uur weken. Dan blijven ze lekker vochtig na het bakken. Als smaakmakers heb ik kaneel, een beetje kardemom en anijs gebruikt. Een lekkere combinatie.

Het kerst touch is duidelijk te zien op de foto. Ooit zag ik op pinterest een plaatje van een appeltaart met sterren. Dit zag er best leuk en een beetje chic uit. Over pinterest zal ik later nog een berichtje plaatsen. Met een sterrenuitsteker, voor bijvoorbeeld koekjes of fondant, heb ik velen sterren uitgestoken. Eerst heb ik een randje om de taart gemaakt, zodat de rand minder zichtbaar is. Daarna heb ik ze geprobeerd willekeurig neer te leggen (iets wat vrij lastig is voor hersenen die in een patroon denken). Al moet ik zeggen dat het toch aardig gelukt is.

Verder ga ik hier geen volledig recept beschrijven. Dit bericht is vooral voor het plaatjes van de sterren. De binnenkant van de taart ziet er als volgt uit. Ik heb 6 elstar appels gebruikt, 100 gram rozijnen en zo’n 75 gram cranberry’s (deze had ik nog over). Zo blijft de taart hapbaar en heb je geen heel hoge taart.

De oven had ik voorverwarmd op 175 graden Celsius. Eenmaal de taart in de oven, had ik de temperatuur teruggeschroefd naar 150 graden Celsius. Hij heeft 1,5 uur in de oven gestaan. Hierdoor wordt de korst niet superbruin, maar wel lekker krokant aan de bovenkant.

Tot het volgende bericht!
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.