Appels plukken

Appels plukken bij de boer | PLOG

Afgelopen zaterdagochtend waren we naar een landgoed bij Lisserbroek geweest, waar je appels en peren kunt plukken. Dat leek mij een mooie zaterdagochtend besteding!

Totdat we de parkeerplaats opgereden kwamen. Man, wat een drukte. Het voelde heel erg massaal en commercieel aan. Ik had nog nooit van het landgoed gehoord, maar iedereen in de wijde omtrek en zelfs het buitenland wel, haha. Leuk hoor, maar dat was niet wat ik voor ogen had. Dat lieten echter de pret niet drukken. We zijn gewoon appels en peren gaan plukken!

Vrijwel iedereen was mee, opa, oma, tantes, oom, de kindjes en ik natuurlijk. En de oom maakt ook hele mooie foto’s. De foto’s die je hier ziet zijn dan ook niet alleen door mij geschoten.

Appels plukken bij de boer, in een herfstig zonnetje en dan mooie foto’s maken. Dat was eigenlijk wel een bucketlist dingetje. Iets wat ik al een tijd wilde doen. Maar of het kwam er niet van, of de kindjes waren eigenlijk nog te klein. Dit jaar kwam ik langs de website van een landgoed en vanaf a.s. zaterdag (ofwel afgelopen zaterdag) kon je weer komen zelf plukken.

Poeh, het parkeren kost €3,00 en er stonden al zoveel auto’s. Daarnaast moest je een heel eind lopen om te plukken. Onderweg kwam je vele winkeltjes tegen. Vervolgens mocht je gaan plukken. Maar was je een tas vergeten, dan kon je eerst in de rij staan om een tasje te kopen. Daarna kon je gaan plukken. Eenmaal een tas vol kon je weer in de rij gaan staan om te betalen. Erg massaal, heel druk en te weinig mensen bij de ‘kassa’.

Maar het belangrijkste, de kindjes vonden het leuk. Ze hebben een heerlijk appeltje gegeten. Een van de kindjes reageert nogal op appels, maar het landgoed heeft als een van de eerste in Nederland het appelsoort Santana op de markt gebracht. Dat is een hypo-allergene appel. Dus eens kijken hoe erop gereageerd wordt.

Op weg naar de plukbomen kwamen we dit bordje tegen. De appels waren daar niet te plukken, die moesten ergens anders geplukt worden. En de chocola? Geen boom of chocola gevonden, haha.

Appels plukken

We begonnen met plukken bij de peren. Je kon Doyenne du comice plukken en conferance peren. De eerste zijn heel sappige peren. De tweede wat harder. Maar al snel vonden we appels, veel appels in bomen. Dit waren overigens geen zelfpluk bomen maar adopiebomen. Je kunt een boom adopteren en dan zelf komen plukken wanneer het jou uitkomt.

 

Appels plukken

Appels plukken

Appels plukken

Plukservice! Fynn werd opgetild door zijn oom om hoog in de boom een appel te kunnen plukken. En trots dat hij was, wanneer het gelukt was!

Daarna zijn we appels gaan plukken. Je kon Elstar of Santana appels plukken. Wij hebben alleen Santana, maar meer omdat ik het verschil eigenlijk niet zo goed zie, haha. Hieronder zie je de opbrengst. 5 dikke peren, 3 dunne peren, 8 santana appels en een (waarschijnlijk) elstar appel.

Appels plukken

Aan het eind lekker een appeltje eten met de billen in het gras!

Appels plukken

 

Een leuke ochtend vol appels plukken op ongeveer een half uur rijden van huis. Prima te doen. A.s. vrijdag verschijnt het eerste recept met de appels. En er zullen nog meer recepten volgen!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.