American Pancakes Ivette's life

American pancake ontbijt!

American Pancakes Ivette's lifeAfgelopen zondag hebben we voor de verandering eens American pancakes gegeten. En dat was lekker. Ook de kindjes hebben ervan gesmuld. Dus hier komt het recept.

Eerder dit jaar heb ik het al eens over pannenkoeken gehad. Denk hierbij aan de crêpetaart, en een artikel over verschillende pannenkoeken. Een van de internationale pannenkoeken waren deze Amerikaanse pannenkoekjes. Die zijn vandaag aan de beurt.

Wij hebben er erg van genoten. Het is in 10-15 minuten klaar dus je kunt zo aan tafel. Met dit recept haal je er 3-4 porties uit. We hebben de pannenkoekjes in 2 pannen tegelijk gebakken. In 1 pan konden er 3 tegelijk en in de andere pan 2 tegelijk. Je kunt ze natuurlijk ook per stuk bakken. Dan maak je ze ronder dan wanneer je er 3 langs de rand plant.

American Pancakes Ivette's lifeDe kindjes kunnen het zelf eten. Snijd het voor de kleintjes wel wat kleiner. Onze jongste heeft er uiteindelijk 2 op. En onze peuter heeft er 3 op. Aan het eind van het recept staat dat je ze per 5 mag opstapelen. Dat hebben wij als echt genoeg ervaren voor een volwassene, zeker als je er nog fruit e.a. bij eet.

De olijfolie is te vervangen door roomboter, in dezelfde hoeveelheid. Het verschil zit ’em in de smaak, niet zozeer in kwaliteit. De boter maakt het wat romiger, de olijfolie maakt de pannenkoekjes wat zalviger en minder zoet voor het gevoel.

Wat heb je nodig:

 • 260 ml melk
 • 1 ei maat L
 • 2 el olijfolie
 • 160 gram bloem
 • 2 thl bakpoeder
 • 2 thl suiker
 • snufje zout
 • stroop, vers fruit (gesneden), maple sirup, golden sirup, en andere toppings die je lekker vindt.

American Pancakes Ivette's life

Hoe maak je het:

 1. Optioneel: zet een pannetje op het kleinste pitje op laag vuur met een laag water erin. Zet hierop een bord. Hierop kun je de pannenkoekjes warm houden.
 2. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Hiervoor kun je het beste een garde gebruiken en niet te hard roeren.
 3. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar. Gebruik hiervoor een elektrische mixer op een lage stand.
 4. Doe de droge ingrediëntenmix bij het melkmengsel en roer dit door elkaar. Niet te veel mixen.
 5. Voor het bakken, doe wat olie of roomboter in de pan en laat dit goed heet worden. Pas bij de boter wel op dat het niet verbrandt. Bak de pannenkoekjes totdat er bubbeltjes op de bovenkant ontstaan. Dat is na ongeveer 1-1,5 minuut. Ze zijn nog wat licht. Natuurlijk staat het je vrij dit langer te doen. En bank deze kant ook nog 1-1,5 minuut.
 6. Stapel de pannenkoekjes per ca. 5 op een bord. En maak het bord af met een lekkere topping.

American Pancakes Ivette's life

Goedemorgen!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *