Alweer een jaar mama!

DSC_0472Morgen komt de Weekly update weer uit, maar dit wil ik alvast delen. Nu ben ik alweer een jaar mama, hoe gek is dat?! Wat is dat snel gegaan zeg. Nu geen moeder meer van een baby, maar een dreumes. In dit bericht wil ik graag terug kijken op het afgelopen jaar. Wat is er gepasseerd, wat was er makkelijk en wat was er moeilijk. Kijk je mee terug naar het afgelopen jaar?

Juni vorig jaar werd onze dochter geboren. Zo bijzonder was dat. Een heftige en spannende periode en kraamweek was niet zonder horten of stoten. Gelukkig konden we na een week toch echt gaan genieten van ons prachtige meisje. Hoe vaak ik wel boven de box heb staan piepen van geluk. Het besef dat langzaam binnenkwam dat we een heel mooi meisje hebben gekregen en hoe bijzonder het is dat zij van ons is. Dit besef kwam niet in 1 dag, maar duurde wel een aantal maanden. Sterker nog, pas de laatste maanden begin ik mij een moeder te voelen. Daarvoor voelde ik mij Ivette, met een kind.

DSC_0145Met 6 weken was ons meisje al zo’n lachebekkie. Ze had echt een smeltlachje. Ook maakte ze van die mooie smeltgeluidjes. Heerlijk om te luisteren en je hart ‘smelt’ er van weg. Dit lachebekkie is niet gestopt met lachen, gelukkig. De hele dag door is ze vrolijk aan het lachen en praten.

Wat vond ik het afgelopen jaar moeilijk? Ja, ook ik vond niet alles even makkelijk. Ondanks zo’n fijn kindje, blijft het moederschap een zoektocht naar de juiste balans, ook voor jezelf. Daarmee had ik nog wel eens moeite. Heel lang ging ik door, zonder tijd voor mezelf in te plannen. Uiteindelijk liep ik over, wat weer een verhitte discussie gaf met Niels, of ik gewoon ronduit chagarijnig was. Samen met Niels hebben we hier echt een weg in moeten vinden. Gelukkig voelen we het beide nu beter aan en heb ik er nu minder moeite mee Elsha een dag extra naar een van onze lieve oppassen te brengen, zodat ik een paar uur of een dagje voor mezelf heb. Zeker nu we richting het einde van de zwangerschap gaan, zijn die momenten ook erg belangrijk. Een belangrijke leerweg was het zeker wel.

Daarnaast voel ik me af en toe schuldig tegenover Elsha dat we al zo snel zwanger zijn geraakt. Niet dat ik spijt heb hoe het is gegaan, absoluut niet. Maar soms heb ik het idee dat ik niet altijd de moeder voor haar kan zijn die ik wil zijn. Nu we richting het eind gaan pak ik haar niet altijd meer op, Niels tilt haar voornamelijk naar boven. Met haar spelen in de tuin met een bal is al snel vermoeiend en voel ik in mijn stuitje. Dit heb ik moeten accepteren. Maar belangrijk vooral is dat ik het heb uitgesproken tegen Niels. Dat gaf veel opluchting. Die zei stel je niet zo aan, je doet het fantastisch. Toch fijn om even te horen.

DSC_0308Heerlijk zijn de momentjes dat ze bij je in je armen in slaap valt Zij doet dit niet veel, de wereld is daarvoor veel te leuk. Zo af en toe lukt het en dat voelt zo vertrouwd en fijn. Het geeft een heerlijk gevoel van liefde.

DSC_0097Af en toe ging ik ook markplaats af om mooie kleertjes voor Elsha te scoren. Een van mijn favorieten was dit mooie jurkje van Bakkaboe. Soms moest ik mij echt inhouden, om niet te veel te kopen. Onlangs had ik een berichtje geplaatst over Stichting Babyspullen. Daar zijn veel van haar kleertjes al heen. Echter dit jurkje zit nog in de doos op zolder. Hiermee had ik toch wel moeite en blijft deze jurk nog even bij ons. Zodra ons huis verkocht is en wij verhuisd, zul je alle dozen weer eens doorlopen en dan lijkt het mij heerlijk om weer door die kleertjes te gaan. Hier is Elsha bijna 3 maanden oud.

DSC_0039Heerlijk vond ik het ook om fotoseries van haar te maken. Zij lekker in de box en ik de camera in de hand. Zo maakte ik af en toe heel mooie foto’s (al zeg ik het zelf, haha). Ons prinsesje vastgelegd door haar eerste jaar heen was heel fijn. Ze is al zo veel veranderd dat je veel niet onthoudt als je het niet vastlegt. Ik kan mij niet herinneren dat ik in een jaar zo veel foto’s en video’s heb gemaakt. Met tranen van geluk kijk ik nog wel eens terug naar die eerste foto’s en filmpjes van haar.

DSC_0771Van het eerste jaar ben ik bezig een Project Life fotoboekje te maken. Een mooie herinnering voor later. Ik doe dit met een fotoboek van Simple Stories Sn@p. Op de foto alvast een sneek peek (de voorkant, haha). Als deze af is, zal wat meer laten zien.

Om het jaar af te sluiten in een korte zin. Het was een spannend, heftig, niet-willen-missen, bijzonder en geweldig jaar. Iedereen die mij en ons heeft ondersteund, bedankt hiervoor!

Gerelateerde berichten

2 thoughts on “Alweer een jaar mama!

  1. Wat een leuk verhaal Ivette..Knap, hoe je dit onder woorden hebt gebracht. Heel erg leuk gedaan.
    Ja…in mijn tijd waren er niet zoveel foto’s en bestond internet nog niet eens….ik heb in hun babyboeken hun leven zo’n beetje weer gegeven…maar zoals jij het nu kunt vastleggen…chapeau hoor…succes de komende weken, nog even geduld hebben en dan horen of lezen we vast over het broertje of zusje van Elsha…groetjes Meta

    1. Hoi Meta, Dank je wel voor je lieve berichtje! Het ging vroeger inderdaad anders. Dat zie ik ook bij mijn fotoboeken. Voor het broertje van Elsha duurt het nog ongeveer 8 weken. Tegen die tijd laten we dat zeker weten! Bedankt voor het lezen. Groetjes van Ivette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *