60 jaar getrouwd taart Ivette's life

60 jaar getrouwd… Dat verdient een taart!

Op 6 april jl. waren mijn opa en oma 60 jaar getrouwd. Dat is me wat en verdient dan ook een taart.

Als gezellig feestje gingen we met de kinderen van opa en oma, kleinkinderen en hun aanhang eten in een lekker restaurant in Landsmeer, De Pepermolen. Toevallig is dat dit gebouw vroeger het gemeentehuis was. Toevalliger is nog dat we gingen eten in dezelfde ruimte als waar zij getrouwd zijn voor de gemeente.

Maar goed, 60 jaar getrouwd, dat verdient een taart.

En die was er:

Eerst heb ik een stapeltaart gemaakt, met behulp van dowels en een kartonnetje. Vervolgens heb ik het kusseneffect gemaakt met een hulpstuk en daarna duidelijker gemaakt met een saté prikker.

Daarna heb ik 3 stukjes fondant uitgesneden voor de vlaggen. Deze heb ik beschilderd met de vlaggen van Leeuwarden, de Beemster en Oostzaan. Daar wonen nu de kinderen van opa en Oma. Dit heb ik beschilderd met dustpoeder en wat alcohol. Behalve blauw, die had ik niet in dustpoeder (niet donkerblauw). Ik heb een beetje lichtblauw poeder gemengd met americolor vloeibaar blauw en wat extra water en alcohol. Dit duurde ook langer om te drogen dan de andere kleuren.

De bloemen heb ik gemaakt van gumpaste, ijzerdraad en wat dust. Hiermee ben ik twee weken bezig geweest. Wat het een moet drogen voordat je verder kunt. Als laatst kun je ze dan aan elkaar binden, wat hieronder te zien is.

Hieronder zijn stephanotis bloemen te zien. Deze bloemen alleen al hebben 3 dagen nodig voor ze af zijn. Het kan wel sneller, maar persoonlijk vindt ik dat het minder mooi wordt.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.