5x #momlife Ivette's life

5x #momlife

Het leven van een moeder gaat niet alleen maar over het romantische idee van de picknick in een rozentuin met een horde kinderen die allemaal goed luisteren en netjes eten. Nope, dream on.

Caffeïne is my best friend

Ik hoef het niet regelmatig, maar als ik ‘s avonds nog wat moet werken, iets moet uitzoeken of iets moet doen waar ik mijn hoofd bij nodig heb, dan is caffeïne echt my best friend. Overdag drink ik eigenlijk geen cafeïne houdende dranken. Koffie lust ik niet (zal dat ooit nog gebeuren?), als ik thee drink is dat rooibos. Af en toe haal ik op het werk een blikje cola, als ik ‘s middags een ‘inkakker’ heb. ‘s Avonds thuis ben ik regelmatig nog wel bezig, maar eigenlijk best moe. Toch wil ik dan dingen gedaan hebben, dus dan maar een paar slokken cola. En hup, binnen een half uur heb ik weer een drive gevonden, zodat ik lekker door kan gaan tot het af is.

Mama equals poetsvrouw

Er zijn echt van die dagen dat ik net gezogen heb en er een bedenkt dat de baking soda uit de kast wel leuk staat op de grond. Of de ander bedenkt dat die dan een koekje wil. De grond eet gewillig mee. Ga je even gezellig een kopje thee/limonade drinken aan de achtertafel en loop ik net even weg, omdat ik mijn kopje nog moet pakken. Serieus, 2 seconden heb ik mij omgedraaid en dan zit er al weer een 1 met zijn of haar hand ik de beker. En dat gaat van kwaad tot erger… Je raadt het al, de beker moet natuurlijk om. Heb je dat net schoon, poept er een zijn luier vol, en dat gaat maar door. #hetiseenfase En dan brengt ons naar het volgende punt

Het huis is nooit volledig schoon.

Altijd is er wel iets schoon te maken. En daar maar ik me steeds minder druk om. Meestal kan ik het wel loslaten, soms ook niet. Maar ach, ik wil ook af en toe wat voor mijzelf doen en die tijd haal ik af van de poetstijd. #huizejansteen en zeker ook #momlife. Dit had ook wel te maken met het feit dat het niet mijn eigen huisje was, waar ik woonde. Je kunt nooit volledig je draai vinden, omdat het niet jouw huis is. Je hebt met andere dingen rekening te houden. Ik hoop stiekem dat het straks in mijn eigen huisje toch iets beter gaat.

Nagellak hoort toch gebutst op je nagels?

Hoe ziet mooie strakke nagellak eruit? Eerlijk gezegd zie ik het alleen op van die nagellak filmpjes, waarbij de meest bijzondere printjes worden gebruikt. Niet realistisch voor mij. Dus ik ken het alleen dat het er het eerste half uur netjes uitziet. Daarna ga ik iets doen. Kijk ik vervolgens weer naar mijn nagels, is er altijd wel ergens een butsje te vinden. Wie herkent dit nog meer?

Als mijn hoofd los zat, …

Dan lag die nog in bed en ben ik hem vergeten op te zetten, wanneer ik wakker werd. Echt jongens, af en toe heb ik van die dagen dat ik gewoon niet meer weet wat ik aan het doen was, omdat ik dan even ben afgedwaald in dingen die moeten gebeuren, dingen die gepland moeten worden, of simpelweg een dagdroom. Ja dat mag nog steeds, ook al ben je bijna 30 en heb je al twee kids. Ook dan mag je even dagdromen. Denk aan die mooie vakantie, een goed boek dat je aan het lezen bent of whatever, haha.

Zo zijn er nog veel meer verhalen te vertellen die de tag #momlife mogen dragen. En toch ben je ook dankbaar voor die schatten van kinderen en zou je geen dag meer zonder ze willen leven! Hebben jullie ook van die #momlife momenten? Deel ze hieronder, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.