Bloggen

5 websites tijdens het bloggen

Tijdens het bloggen heb gebruik ik veel verschillende dingen. Vandaag dan 5 andere websites die ik regelmatig gebruik.

Om mijn website te verbeteren gebruik veel tools. Een paar weken geleden kon je al lezen wat mijn blogtools waren. Dit waren websites die mooie tools aanbieden voor het verbeteren van foto’s, socials en meer. Vandaag deel ik 5 andere websites die ik regelmatig gebruik om mijn website te verbeteren of om het publiceren van artikels gemakkelijker te maken.

Pingdom Tools

Deze website gebruik ik vooral voor het verbeteren van mijn website, achter de schermen. En dan met name het verbeteren van de snelheid. Deze website laat zien hoe lang jouw website nodig heeft om te laden, voordat dat de gehele website zichtbaar is voor jouw lezers. Het laat ook zien welk onderdeel het laden van jouw website de meeste tijd vraagt. Heel handig. Om de problemen op te lossen, moet je soms wel tijd investeren of een techneut zijn wil. Maar waar een wil is, is een weg.

Google Analytics

Wie niet toch, daarom zal ik er niet zo lang over doorgaan. Je kunt zien welke pagina’s het meest bezocht worden, hoe mensen daar op komen en nog veel meer informatie.

Google Adsense

Hiermee maak ik mijn advertenties die onderaan de pagina’s te zien zijn. Het is wel een klusje om goedgekeurd te worden. Je moet genoeg tekst op je pagina’s hebben staan. Hierdoor komt een blog er vaak niet bij de eerste keer aanmelden doorheen. Uiteindelijk is het gelukt. En het is toch wel fijn om via een vrij eenvoudige manier wat centjes te verdienen aan je blog. Een blog kost namelijk in veel gevallen ook geld.

Buffer

Dit is misschien meer een tool, maar het gaat wel via een website. Hiermee plan ik mijn berichten op Facebook, Instagram en Google+. Een heel handige tool, vind ik zelf, en het is gratis!

Majestic

Dit is een website om te checken hoe jouw website wordt ervaren door bijvoorbeeld Google. Het gaat in op de SEO en backlinks verschijning van jouw webstie. Op het moment doe ik niet zo veel met Majestic. Je hebt er tijd voor nodig jouw website te laten groeien en veel investeren. Dat laat ik voor nu even liggen.

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.