urban jungle

5 makkelijk Urban Jungle planten

Ik ben gek op het Urban Jungle sfeertje, ruimtelijk, licht, veel groen en natuurlijke kleuren. Kom maar door met dat nieuwe interieur!

Groen geeft voor mij rust. Ik vind het fijn om groene planten in huis te hebben. Maar dan weer niet als groenvulling in een bos bloemen. Nee, ik houd van echte planten die op zichzelf staan en een bos bloemen à la veldboeket (dus geen toegevoegd groen). In dit rijtje geef ik je 5makkelijke planten die prima in het Urban Jungle thema passen.

Met stip op nummer 1 staat de Monstera deliciosa. Het is met recht een jungle plant, die ook goed gedijd in de Hollands huiskamers. Hij vraagt niet veel, wat licht hier en daar en wat water. Geef je het te vaak, heeft hij het zelf aan. Geef je te weinig water, geeft hij dat zelf aan. Wanneer je de juiste frequentie hebt gevonden, zal de plant steeds nieuwe bladeren blijven geven. Hieronder zie je een foto, de grote plant links op de foto is de monstera plant, ook wel gatenplant. Mocht je het willen weten, de tak in de gouden vaas is een eucalyptus.

Ivette's life interieur update H&M action planten bloemen waxinelicht geometrisch industrieel

De makkelijkste plant ever is een dracaena. Toen ik begon met planten in huis, had ik paarse vingers, blauwe vingers, elke kleur behalve groen. Ik ben zelf wel creatief, dus de kleuren zijn  makkelijk te verklaren. Maar een plant langer dan twee maanden in leven houden was toch wel een dingetje. Die groene vingers waren ver te zoeken. Tot ik begon met een dracaena. Deze plant hieronder heb ik inmiddels twee jaar! Ja echt, ik zonder groene vinger, kan een plant twee jaar in leven houden. Gaandeweg heb ik geleerd dat wanneer zijn bladeren een beetje gelig en groen gestipt worden, hij simpelweg te veel water krijgt. Makkelijk toch?

Ivette's life planten interieur groen

Een cactus is meer een plant van de sahara, veel zand, en minder jungle gevoel. Toch passen deze stekelige groene dingen goed in het gevoel van een urban jungle, vind ik. Een cactus heeft niet veel water nodig. Vergeet hem rustig twee weken, dan is er niets aan de hand. Maar maak de grond juist niet te nat. Wanneer je een cactus te veel water geeft, zal hij zich helemaal volzuigen en op een gegeven moment imploderen. Huh, wat? Jup, ik ben ervaringsdeskundige.

Ivette's life planten interieur groen

Helemaal hip en hot, de pannenkoekenplant, ook wel pilea. Een super leuke plant die vrij makkelijk te stekken is. En met een beetje mazzel ook heel veel stekjes geeft. Niet dat dat je doel hoeft te zijn. Ook deze plant kan goed gedijen bij veel water, maar geef je hem minder water, dan geeft hij veel meer blad. Makkelijk dus als je niet meer weet wanneer je ze water hebt gegeven. Er mag best een laagje water in de schaal staan, maar een overdaad aan water zou ik persoonlijk wel weghalen.

Ivette's life interieur update H&M action planten bloemen waxinelicht geometrisch industrieel

Een palm schreeuwt Urban Jungle. Palmen zijn makkelijke planten, vergevingsgezind en supermooi in ruimtes waar de plant tot zijn recht komt. Stop een mooie palm niet in een verdomhoekje, maar plaats hem tegen een mooie muur, met bijvoorbeeld een lantaarn (bekijk in dit artikel nummer 6) ervoor. Van een palm heb ik nog geen foto. Deze plant heb ik momenteel niet in huis staan. Wellicht dat deze gaat komen, wanneer ik eenmaal verhuisd ben.

Veel plezier met je alles behalve groene vingers. Ik ben benieuwd of je deze planten in leven kunt houden.

Liefs van Ivette

 

468 x 60 Plantje

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.