4 kindvriendelijke experimenten Ivette's life

4 proefjes voor kinderen

4 kindvriendelijke experimenten Ivette's lifeIn dit artikel geef ik je een aantal experimenten die je thuis met de kinderen kunt doen. Leuk om te doen en ook nog eens leerzaam!

Deze proefjes zijn makkelijk thuis uit te voeren, zowel binnen als buiten. Ik kan niet wachten op deze proefjes met Elsha en Fynn te gaan doen. Ze zijn nu nog iets te klein (joh), maar dat mag de voorpret niet drukken.

Volgende week vrijdag verschijnt er een artikel over het kleuren met dreumesen en peuters. Leuk om te doen in het Pinksterweekend. Want ook zij willen natuurlijk vermaakt worden en dan zijn die manieren van kleuren erg interessant. Volg me om het niet te missen!

 1. 4 kindvriendelijke experimenten Ivette's lifeRaceauto van lego met luchtaandrijving
  Maak van lego en een ballon een auto met luchtaandrijving. Hij gaat supersnel, is makkelijk te maken en voor herhaling vatbaar. Zodra de ballon leeg is kun je deze blijven opvullen, totdat de ballon kapot gaat. Badschuim.eu heeft er een heel artikel over geschreven, dat vind je hier.
 2. 4 kindvriendelijke experimenten Ivette's lifeKleuren van groenten en bloemetjes
  Een leuk experiment met kleuren doen is het kleuren van groenten en bloemetjes. Op deze (Amerikaanse) blog kun je zien hoe je het in elkaar zet. Haal in de taartenwinkel of supermarkt wat voedingskleurmiddelen. Zo kun je de groenten na het experiment nog nuttigen.
 3. Het nut van tandenpoetsen
  Op deze site kun je zien wat er gebeurt als je je tanden niet poets. Zo kun je aan kinderen via een speelse manier duidelijk maken dat tandenpoetsen heel belangrijk is!
 4. 4 kindvriendelijke experimenten Ivette's lifeGa het kleurenpallet langs
  Door middel van potjes vullen met rood, geel en blauw water kun je aan je kinderen laten zien hoe kleuren zich mengen en welke kleuren er dan ontstaan. Hiervoor heb je nodig 6 potjes, 6 keukenpapiertjes, 3 glazen gevuld met water, en de kleurstoffen rood-geel-blauw. Zorg voor de opstelling zoals op de foto en zie wat er gebeurt. Meer informatie vind je hier.

Heb je een van de proefjes gedaan, plaats je een reactie hieronder?

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

De foto’s zijn afkomstig van de bijbehorende blogs die genoemd worden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *