gevulde eieren

3x gevulde eieren

Volgend weekend is het Pasen. En bij Pasen horen eieren. Ik heb drie makkelijke recepten voor gevulde eieren voor je, kies je favoriet!

Gevulde eieren, zo’n typisch jaren ’80/’90 hapje, die eigenlijk nooit echt weggeweest is. Misschien wat minder hip, maar zeker een blijvertje. En zo nu en dan komen we ook weer terug, maar dan wat hipper.

Gevulde eieren zijn bij ons op verjaardagen vaste prik. Lekker smeuïg en in een hap in je mond. Dan denk je misschien dat het na zo veel verjaardagen toch wel saai wordt. Nou vergeet het maar. Het is het hapje dat meestal als eerste op is gegeten. Maar omdat ik wel van variatie hou, ben ik op zoek gegaan naar twee variaties van de gevulde ei.

 

Gevulde eieren

Wat heb je nodig:

  • 8 gekookte eieren
  • 2 el mayonaise
  • flinke scheut chilisaus
  • 1/4 thl kerriepoeder
  • 1/4 thl gerookte paprikapoeder
  • 1 el gesneden bieslook/peterselie

Bereidingswijze:

Kook de eieren bijna hardgekookt. Een beetje smeuïgheid in de dooier mag best. Halveer dan de eieren en doe de dooiers in een schaal. Voeg daar de mayonaise, chilisaus en kruiden aan toe, maar houdt een klein beetje bieslook/peterselie apart voor garnering. Meng het geheel goed door elkaar. Voordat je de eieren gaat vullen, proef dan eerst even of het mengsel goed smaakt. Je kunt evt. nog wat peper en zout toevoegen, maar is eigenlijk niet nodig. Vul dan een spuitzak (met rond spuitmondje) met het eigeelmengsel en vul dan de halve witte eieren met een beetje mengsel. Het eigeelmengsel moet er net een beetje overheen komen, als een soort dopje. Doe dan een beetje kruiden bovenop, met een beetje gerookte paprikapoeder. Eten maar!

 

gevulde eieren

Gevulde eieren met avocado

Wat heb je nodig:

  • 8 gekookte eieren
  • 1 el mayonaise
  • halve zachte avocado
  • 1 el ketchup
  • 16 croutons met knoflook (zakje AH)
  • 1/4 thl kerriepoeder
  • evt zout en peper

Bereidingswijze:

Halveer de eieren en doe het eigeel in een mengkom. Snijd wat blokjes uit de avocado en leg deze opzij. Voeg dan rest van de avocado en mayonaise toe en meng het goed door elkaar met een vork. Voeg dan de ketchup en kerriepoeder toe. Vul de halve eieren dan met het ei-avocado-mengsel. Doe er een blokje avocado en een crouton op. En klaar is kees.

 

gevulde eieren

Gevulde eieren met kikkererwten

  • 8 gekookte eieren
  • gebakken spekjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 scheutjes extra vièrge olijfolie
  • 80 gram kikkererwten, zo te gebruiken
  • 1/4 thl korianderzaad gemalen
  • 1/4 thl komijnzaad gemalen
  • 1/2 thl kurkuma gemalen
  • wat sesamzaad
  • snuf zout

Bereidingswijze:

Halveer de eieren en doe het eigeel in een kommetje waar je ook met een staafmixer in kan. Doe daar de kikkererwten, mayonaise en olijfolie bij. Mix dit met een staafmixer. Je kunt ook alleen olijfolie doen, maar dat is nogal sterk van smaak op de kikkererwten. Doe het een beetje op smaakgevoel, wat jij lekker vindt! Voeg dan de kruiden toe behalve de sesamzaad en roer dit goed door elkaar. Snijd de spekjes in kleine stukjes en roer dit door het eimengsel. Vul dan de eieren met het mengsel. Strooi voor garnering wat sesamzaad over de gevulde eieren.

 

Bewaaradvies (die is er eigenlijk niet)

Maak de eieren vers op de dag zelf. Het liefst vlak voordat je ze gaat uitserveren. Het eigeel droogt snel uit. Je kunt ze eventueel afgedekt onder plastic of zilverfolie in de koelkast bewaren, totdat je ze gaat serveren. Maak ze liever niet een dag van te voren, want dan zijn gevulde eieren op het moment van serveren echt niet lekker meer. Een notitie, de avocado-eieren worden snel een beetje bruinig. Maak deze pas wanneer je ze gelijk gaat serveren.  En zeg nou zelf, je kunt ze toch niet laten staan?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *