#30dayblogchallenge

#30dayblogchallenge – Dag 16

#30dayblogchallengeZo, niet geheel op tijd, maar wel op de juiste dag. Vandaag is het alweer dag 16 en het onderwerp is mijn mooiste vakantie.

Met de kinderen zijn we nog niet echt op vakantie geweest. Vorig jaar met Elsha, Fynn was nog niet geboren, zijn we een weekend in een Center Parcs huisje gaan zitten. Dat was Limburgse Peel. Dat was geen leuk huisje. We hebben wel genoten van elkaar, maar het huisje wat vies, beetje jammer.

Vanuit mijn jeugd heb ik vele fijne herinneringen aan mooie vakanties. Mooie kastelen bezoeken in Frankrijk, dat hebben we jaren gedaan. Ik weet nog een mooi moment dat ik alleen met mijn vader op stap ging naar een oud kasteel waar een tentoonstelling was van Gaudi, met de smeltende klokken. Of een week in de Loire, waarbij we gingen kanoën. Mijn vader had mijn zusjes in de boot en ik zat alleen met mijn moeder. Lachen, gieren en brullen. De afstand die mijn vader heeft afgelegd is 1/3 van wat mijn moeder en ik hebben afgelegd. We gingen zigzaggend over de rivier. Daar heb ik mooie herinneringen aan.

En de mooiste vakantie met mijn ouders en zusjes vind ik tot nu toe Schotland. We zijn een week naar Schotland geweest, en gingen wat Harry Potter locaties af. Maar ook hebben we Hadrian’s Wall gezien en fudge gegeten bij Jimmy’s in Edinborough. Zo veel moois, en voor mij een mooie herinnering.

Maar mijn mooiste vakantie tot nu toe is de eerste echte vakantie met Niels alleen. Dat was in 2012. We gingen naar Zuid-Frankrijk. Het was september, dus lekker rustig. Eerst hebben we een paar dagen in een B&B vlakbij Reims gestaan. Daarna zijn we doorgegaan naar een camping met huisjes in de Gers. Ik kan heerlijk genieten om een tijd in de auto te zitten. Praten met elkaar, slapen, muziekje luisteren en genieten van het uitzicht.

In die vakantie hebben we kastelen bezocht, lekkere Franse gebakjes gegeten, Floc de Gascogne geproefd en een paar flessen meegenomen. Maar we zijn ook naar Carcassonne geweest. Een goed bewaarde en nog steeds levende Middeleeuwse stad. Het is een flinke klim, maar dan kun je ook echt genieten. Maar we hebben ook lekker op de camping gezeten, met een glaasje drank, rustig gezwommen en gekeken naar de spreeuwen die de vliegjes aten, die boven het zwembad hingen.

In deze vakantie zijn Niels en ik dichter bij elkaar gekomen. Je leert elkaar meer kennen op een vakantie. En als je als jong stel zo’n vakantie overleeft, zegt dat wat over de toekomst. Dat hoor je ze wel eens zeggen, toch?

Wat is zo’n mooie vakantie voor jullie?

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
De artikels van deze challenge:

 1. Naam van mijn blog
 2. 3 boeken in je kast
 3. De inhoud van mijn tas
 4. TV-programma waar ik aan mee zou willen doen
 5. 5 bloggers die ik volg
 6. Waar wordt ik blij van
 7. Verzamelingen en obsessies
 8. Als ik de loterij win, dan…
 9. Gênante momenten
 10. Waar ben je op vakantie geweest
 11. Piercings en tattoos
 12. Een oude foto van mijzelf
 13. Mijn favoriete film
 14. Ik ben bang voor
 15. Wat ik vroeger wilde worden
 16. Mijn mooiste vakantie
 17. Blogpraat: doelen en desillusies
 18. Mijn 5 favoriete gerechten
 19. Koosnaampjes voor je partner/kinderen
 20. Celebrity Crush
 21. Een foto die je heel gelukkig maakt
 22. Social media en ik
 23. Inhoud van mijn koelkast
 24. Wat ik nog wil leren
 25. 5 dingen waar ik niet zonder kan
 26. Mijn favoriete outfit
 27. Mijn (t)huis
 28. 5 leuke youtube filmpjes
 29. Mijn eerste baantjes
 30. Favoriete kinderboek
 31. UITLEG VAN DE CHALLENGE

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.