21 juni, een jaar geleden

icon-0621Waarom 21 juni en niet op haar verjaardag zelf? Nou een jaar geleden, op 21 juni begon haar reis naar de grote wereld. Vandaag een berichtje over een verhaal van alweer een jaar geleden, lees je mee?

Een jaar geleden op 21 juni, vierde een van mijn vriendinnen haar verjaardag. Ik was op deze dag inmiddels 41+1 weken zwanger. Het was wel tijd en bij de verloskundige was er al gesproken over overdragen naar het ziekenhuis. Vandaag zou ik mogen bellen voor een derde strippoging. De eerste twee van woensdag en vrijdag hadden nog niet veel spannends teweeg gebracht. Helaas was er vandaag geen plek voor de strippoging en moest ik het afwachten tot later in de week. Jammer, maar begrijpelijk. Ze kunnen maar zoveel bevallingen aan.

De nacht van zaterdag op zondag had ik net als andere nachten af en toe wel kramp, die weer wegzakte. De tijd er tussen was te lang om op te meten. Een enkele keer werd ik er wel wakker van, maar omdat het zo lang op elkaar kwam en de nachten ervoor ook af en toe wat kramp had gehad, dacht ik er verder niet bij na. Als het al zo ver was, kun je toch alleen maar afwachten. ‘s Ochtends had ik wel mijn vriendinnetje afgebeld. Het was te vermoeiend om de deur uit te gaan en de krampen bleven overdag af en toe langskomen.

20150621_210028Mijn moeder kwam nog even langs, samen met mijn zusje, en die had als snel door dat dit het wel eens wat zou kunnen worden. Dus na een flitsbezoek, gingen zij weer terug naar de caravan. Ze stonden vlakbij op een camping. Lekker fijn gevoel! De katten lagen nog lekker op mijn stoel, niet wetende dat we de volgende dag met iemand extra thuis zouden komen, haha.

Totdat gedurende de avond de krampen toch wel vaker kwamen dan 1,5 uur er tussen. Toen kwam het besef dat ‘dit’ het toch wel was. Om 10 uur ‘s avonds kwamen de weeën inmiddels om de 5 minuten en was dit de tijd dat we achteraf besloten dat het toch echt begonnen was. Rond half 12 hebben we de verloskundige maar gebeld, want de weeën werden heftiger. Omdat ze met een andere bevalling bezig was, arriveerde ze rond half 2 in de nacht. Dat wordt een drukke nacht voor haar.

Even was dingetjes doorbesproken en gemeten hoever we waren, 3 cm, was het toch wel tijd om rustig naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig was het ‘s nachts, dus minder verkeer op de weg, heerlijk!

DSC_0001En zo begon de bevalling. Na een bad, een prik pethidine, katheter, een knip en heel veel weeën, werd ‘s ochtends rond half 8 ons mooie meisje geboren. Morgen is zij jarig, hieperdepiep HOERA!

Het volledige bevallingsverhaal lees je hier.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.