10x dreumespuber

10x een dreumespuber in huis

Man man man, een peuter en een dreumes die allebei puberen. De peuterpuberteit bestaat, dat weten we inmiddels wel. Maar een dreumespuberteit, bestaat dat ook? 10x een dreumespuber in huis lees je hier. 

Een paar maanden geleden schreef ik al over de peuterpuberteit. Het je het artikel peuterpubermoeder, dan herken je deze 7 punten al gelezen? Vandaag is dan de dreumespuberteit aan de beurt.

Thuis hebben we nu een dreumes rondlopen die bij iedere 10 stappen wel op de grond ligt. Een blauwe plek hier, een huilbui daar. Hij wil veel te snel vooruit. En zijn lijf is het er nog niet helemaal mee eens. Dat resulteert in een dreumes met puberteit die lijkt op die van een peuter. Hij zal het gedrag wel overnemen. Ik denk ook niet dat het twee aparte ontwikkelingen zijn, maar een hele grote. Die bij het ene kindje wat eerder start, dan bij het andere kindje.

  1. Als hij of zij zijn zin niet krijgt, gooit de dreumes zichzelf maar op de grond. Eerst de billen en dan volgt eventueel het hoofd. Wel voorzichtig, want ze weten inmiddels dat het best wel zeer kan doen. En zeer dramatisch huilen.
  2. Als iets niet mag en ze zijn niet in een huilbui, dan verleggen ze graag de grenzen. Dus dan gaat er zo’n vingertje, heel rustig naar dat ene knopje op je toetsenbord, of toch stiekem naar je telefoon.
  3. Als ze dan iets te pakken hebben wat niet mag, er snel van door rennen, in de hoop dat je opgeeft en zij met je dure telefoon kunnen spelen.
  4. Heel dramatisch eten op de grond gooien. Ze geven eerst aan dat ze eten willen, dus jij maakt vrolijk een broodje met kaas. Ondertussen hoor je nog wat gemorrel, dat het te lang duurt. Maar dan geef jij het broodje, en voordat jij nee gezegd hebt, ligt het broodje al op de boterkant op de grond. Want ja, die kaas vliegt er onderweg af.
  5. Alles wat grote broer of zus nadoet ook nadoen, en dan met name het gedrag was niet wenselijk is. Gillen of schreeuwen staat stip op nummer 1.
  6. Kastje open, *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht…  Slokje drinken uit de weggegooide fles die heeft liggen lekken. Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… Kastje open *tekst van mama*, kastje dicht… etc.
  7. Driftbuien waar je u tegen zegt. Gelukkig komen ze hier niet vaak voor. Maar ik heb de dreumes een keer laten huilen op de bank. Hij wilde me niet zien, horen of ruiken, laat staan knuffelen. Dus kussens op de grond voor als hij valt, en maar weggelopen. Een paar minuten later ben ik aan de andere kant van de bank gaan zitten. En al snel kwam hij bij me knuffelen en was het weer goed. Maar je staat er wel even van te kijken.
  8. Terugduw-gedrag. Elsha duwt Fynn wel eens op de grond. Maar sinds kort duwt hij ook weer terug. De kracht van Elsha heeft hij nog niet. Maar het van zich afbijten zit er nu al in.
  9. Overal op willen klimmen. De hele dag door. De drang om gevaarlijk te doen zit ingebakken. En dan het liefst met een sadistische lach voor mama onder het mom van zie je wel dat ik het kan.
  10. De hele dag door vallen. Het evenwicht is volgens mij nog niet volledig ontwikkeld, daardoor belanden ze na iedere 10 stappen wel op de grond. Het zij de billen, het zij de buik, het zij het hoofd. Maar gebeuren doet het. En dan struikelt hij weer over een zojuist weggegooid speelgoedje. Tjah, wat blijft er dan over?

Een voordeel van deze puberteit. Hij praat nog niet, dus het is nog niet de hele dag NEE, zoals een puberende peuter dat maar al te graag doet. Herken jij een van deze 10 punten? Laat het me weten!

Liefs van Ivette

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.