Bucket list

10 travel bucket list destinations

Iedereen heeft wel een travel bucket list. Dit is die van mij!

Ik vind het heerlijk om af en toe langs travelblogs te gaan en de mooie foto’s te bekijken van de nog ongerepte natuur of mooie watervallen. Dan droom ik al helemaal weg bij wat voor mooie foto’s ik kan maken van inheemse bloemen en wilde dieren. Deze lijst bestaat vooral uit mooie natuur zien. Daar ben ik wel fan van. Ik ben niet per se weggelegd voor twee weken lang op het strand liggen nixen. Een paar dagen vind ik heerlijk, absoluut. Lekker rustig een boekje lezen, doezelen op het strand en zwemmen in de Middellandse zee. Maar ik ga er ook graag op uit, om iets van de omgeving en natuur te zien.

De nummer 1 in deze lijst is wel echt de nummer 1. De rest is niet echt op volgorde gezet. Het noorderlicht zien is wel een heel grote wens. Dat zal wel iets te maken hebben met dat je het eigenlijk maar weinig te zien krijgt. Wanneer je heen gaan als de voorspelling als de kans groot is dat je het noorderlicht te zien krijgt, wil nog niet zeggen dat het daadwerkelijk gebeurd. Het is een natuurfenomeen en de natuur laat zich (gelukkkig) nog niet sturen.

Travel bucket list

  1. Het noorderlicht zien in een van de Scandinavische landen en dan slapen in een van die tenten/hutjes met een doorzichtig dak zodat je ‘s nachts ook vanuit je slaaplocatie naar buiten kunt kijken.
  2. Kamperen in Scandinavië in de vrije natuur
  3. UK verder ontdekken. Denk hierbij dan aan het Lake District, Schotland. Ik kan hier wel een sublijst voor maken, maar dat doe ik niet, haha.
  4. Naar Bora Bora (of ander tropisch eiland waar toerisme nog niet zo massaal is) gaan en overnachten in een locatie die boven het water staat
  5. Een lagune zien zoals in The Blue Lagoon, en daar ook zwemmen
  6. Bouwwerken van de Maya’s bekijken in Mexico
  7. Een Ierse pub aan doen en gezellig mee dansen in Ierland met de step dance
  8. Op een onbewoond eiland verblijven en (gedeeltelijk) zelf voor je eten zorgen
  9. De natuur van Nieuw Zeeland bekijken, waar Lord of the Rings is opgenomen
  10. Een cruise langs de Fjorden maken

De locaties in deze lijst zijn niet alleen met kinderen, maar ook zeker zonder kinderen. Of oudere kinderen die gewoon mee op reis gaan en niet vervelend gaan doen, haha. Zoals het noorderlicht zien. Dat ga ik echt niet doen met twee kleine kinderen, dat is een bestemming zonder kinderen, maar naar Ierland gaan kan prima met kinderen.

Heb jij een travel bucket list? Wat is jouw nummer 1?

Liefs van Ivette
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.