Ivette's life 10 tips valentijn

10 tips: lekkers voor Valentijn

Ik ben een grote fan van pinterest. Regelmatig zit ik te zoeken naar leuke plaatjes, taarten, kinderkleding om zelf te maken, huisdingetjes en nog veel meer. Zo ook heb ik voor Valentijn een heleboel receptjes gekeken om te kijken wat ik dit jaar wil maken. Een keuze heb ik nog niet gemaakt, maar vandaag laat ik alvast mijn top 10 zien.

Ik ben dus lekker gaan struinen over het net. Heerlijk plaatjes kijken, dromen over lekkere dingen die je kunt maken. ‘s Avonds nog even voor het slapen gaan, of ‘s middags lekker bij een kopje thee. De lijst is voor mij op willekeurige volgorde. Ik vind ze allemaal leuk. Als er recepten van zijn, dan kun je die achter de foto vinden. De foto’s waar een recept bij hoort, heb ik een hyperlink meegegeven.

Op nummer 1 staat een taart versierd met tekst-hartjes. Een leuke kleurige taart die je met kinderen samen kunt maken! De taart bestaat uit een aardbeicake met roomkaas-icing. Hier kun je de hartjes goed tegen plakken. En het is een vertrouwde smaakcombinatie. Het recept staat wel in Engelse maten, maar met google kom je heel ver. De hartjes zijn gewoon te koop bij de supermarkt (het hele jaar door). Ik heb ze in Nederland nog niet gevonden met de kleurtjes die je op de foto ziet. Ze zijn voornamelijk te koop in een zak met wit, roze, oranje en gele hartjes. Daar kun je natuurlijk heel leuke figuurtjes mee maken. Mooie rijen, of bloemetjes.

Op nummer 2 staat voor mij een recept die al heel lang op mijn lijstje staat om te maken. Dit is een witte chocolade en frambozencheesecake. De bodem is op deze foto gemaakt van oreo-koekjes laag die je in Amerika kant en klaar kunt kopen. Deze kun je heel goed zelf maken. Je neem 150-200 gram koekjes (naar keuze) die je verkruimeld. In een pannetje smelt je 60-100 gram boter. Of je maakt een bodem van graham crackers. Dit zijn vierkante grote crackers. Roer dan de verkruimelde koekjes door de boter. Doe dit dan in een bakvorm die op de bodem een stuk bakpapier heeft liggen. Druk het koekjesmengsel goed aan op de gehele bodem en eventueel de zijkant. De hartjes worden gemaakt van een frambozencoulis. Je vult een spuitje (apotheek, drogist?) met de coulis en deze druppel je dan in een spiraal naar buiten naar binnen, of andersom. Ga vervolgens met en satéprikker 1 keer door de stipjes heen. Op deze manier maak je er hartjes van. Een leuk effect en een lekkere toevoeging aan de cheesecake.

Nummer 3 is een leuke taart die je ook weer met je kindjes kunt maken. Een stapeltaart van bijvoorbeeld 3 lagen cake. Tussen de lagen cake kun je jam, een lekkere icing of botercreme doen. De taart smeer je af met icing of botercreme. Hierop kun je dan hartjes plakken uit verschillende tinten roze en rood. Je hebt hier een paar formaten hartjes-uitstekers voor nodig. Zo kun je een waterval van hartjes maken. Een gezellige taart die echt niet moeilijk hoeft te zijn. Helaas is er geen recept van te vinden. Deze foto staat in een flikr-fotoboek. Misschien een uitdaging om zelf een recept te maken?




De appeltaart mag natuurlijk ook niet op de lijst ontbreken en staat dan ook in deze lijst op nummer 4. Maar dit keer geen gewone appeltaart. Nee, een appeltaart in hartjesvorm. Je hebt hier drie appels voor nodig. Je kunt ze heel dun snijden, of met een mandoline dunne plakjes maken. Het idee vind ik erg leuk, maar dat ze het vullen met een eimengsel lijkt mij iets minder lekker. Ik zou dan gaan voor deze variant van 24kitchen. Lekker met mascarpone.

Op plek 5 staat een kiekeboe-cake. Een leuk effect voor verschillende gelegenheden. Het kost wel even wat tijd. Je moet namelijk 2 cakes bakken. Je bakt eerst een roze cake. Deze moet je helemaal laten afkoelen en het liefst in de koelkast zetten, zodat de cake goed koud is. Daarna snijd je plakjes cake, zo breed als je uitsteker is. Uit elk plakje cake haal je een hartjesvorm. Maak dan een tweede cake beslag klaar. Vul de bodem met wat beslag. Zet hierop de goed gekoelde hartjes in een dichte rij. Er moet geen beslag tussen kunnen vallen. Daarna vul je de cake vorm verder, zodat alle hartjes volledig zijn verstopt. Bak deze cake ook helemaal af. Daarna laat je de cake goed koelen. En zodra je deze dan open snijd verschijnen de hartjes.

Nummer 6 zijn kleine lekkernijen die je leuk op een schaaltje kunt leggen. Hartjes, gespoten van merengue. Gebruik niet de Zwitserse merenge, maar de Franse. Je klopt de eiwitten gewoon in een schaal op en voegt dan suikersiroop toe of gewone suiker. De merengues worden dan minder plakkerig en zo kun je ze dan makkelijker bewaren. Hier gebruiken ze een kartelspuitmondje, maar je kunt natuurlijk ook een glad spuitmondje gebruiken. Bak ze af op een lage temperatuur, zodat ze niet verkleuren maar wel hard worden. Je kunt ze eventueel versieren met wat witte chocolade en dan strooisel erop. En genieten maar!

Op nummer 7 staan leuke en simpele cakepops. Helaas staat er geen recept bij op internet en is de foto alleen in een serie te vinden via pinterest op flikr. Maar het idee is erg leuk en goed te doen. Er zijn 2 manieren op cakepops te maken. Je bakt ze in een cakepop-machine. De cakejes worden dan wat lichter. Als ze eenmaal zijn afgekoeld kun je ze bedekken met witte chocolade of gekleurde chocolade. In dit geval wit.  Daarna plak je op de helft hartjes-strooisel. Dit laat je hard worden en eventueel afkoelen in de koelkast. Op de andere helft doe je rode chocolade in sliertjes, wanneer de witte laag is afgekoeld. Je smelt de chocolade en laat dit dan afdruipen van een leper, of uit een heel klein spuitzakje, terwijl je de cakepop ronddraait. Ook dit laat je hard worden. Dan zijn de cakepops klaar. De versiering kun je natuurlijk helemaal zelf weten, maar deze combinatie vind ik erg leuk voor Valentijn. Er zijn verschillende cakepop standaards te koop. Maar je kunt bij de Action natuurlijk ook een stuk oase (groen steekspul) halen, inpakken met plastic en dan een leuk cadeaupapiertje eromheen.

Op plek 8 staat een tie-dye cake. Een variant op de marmercake. Je maakt een paar kleuren cake beslag die je dan in 2 lagen bakt. Deze besmeer je dan met botercreme en versiert de bovenkant met hartjes. Als je de taart dan opensnijdt, krijg je verschillende kleurtjes cake te zien. Je doet per kleur en paar scheppen beslag, en dan ook weer van de volgende kleur. Zo kun je ook een zebra-taart, regenboog-taart en nog veel meer variaties maken. Leuk om met je kindjes te doen!

Nummer 9 is een sparklecake. Dit is een taart in hartjesvorm die bedekt is met botercreme. Daarna versier je de bovenkant volledig met verschillende bloemetjes. Hiervoor heb je wel verschillende spuitmondjes nodig en een paar spuitzakken. Als de bovenkant volledig bedekt is met bloemetjes, maak je een twinkle van gele fondant of marsepein. Dit leg je dan bovenop de taart, alsof er een glimmer vanaf komt.

De laatste in deze top 10 is een taart de absoluut op een Valentijns top lijst thuishoort, een red-velvet cake. Een fluweelrode taart met cacao door het beslag is een van de ultieme taarten in de liefde. In dit recept bakken ze 3 lagen ronde cake. Hieruit snijden ze 3 harten, volgens een mal. De overige cake verkruimelen ze en gebruiken ze als versiering op de taart. Verkruimelen kan pas wanneer de cake volledig is afgekoeld. Een taart met wat tijd en werk, maar dan heb je ook wat.

Dit was de top 10 lekkers voor Valentijn. Heb je nog tips? Voeg ze hieronder toe. Ga je iets maken van de lijst? Zet het hieronder, daar ben ik erg benieuwd naar!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Niets in dit bericht is gesponsord.




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.