Ivette's life 10 dingen na je bevalling

10 dingen die je voor de bevalling nog niet wist

Ivette's life 10 dingen na je bevallingIedereen weet dat je na een bevalling een kindje hebt, je als vrouw niet geheel prettig in je lijf zit en dat een baby spuugt en poept. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik zet 10 punten voor je op een rij, waarvan je waarschijnlijk voor je bevalling nog niet van gehoord had.

Je kent dat wel, van die dingen die je waar je nog niets van wist voor je bevalling, maar waar je 4 weken na je bevalling over mee kunt praten met alle andere moeders en vaders. Alsof er een nieuwe wereld voor je opengaat aan informatie, naast het feit dat je wereld verandert door zo’n klein wonder dat in je armen ligt te slapen. In deze lijst vind je punten van mij, die ik leerde voornamelijk na de bevalling van Elsha maar ook na de bevalling van Fynn was het leren nog niet klaar.

  1. Reflux en verborgen reflux. Reflux is wanneer een kindje melk ‘teruggeeft’. Dit gaat in verschillende gradaties, van een nat boertje tot soms een flink deel van de voeding. Reflux betekent letterlijk ‘terugstromen’. Dit doet vaak zeer, want er komt maagzuur mee. Met als gevolg een huilende en overstrekkende baby. Verborgen reflux houdt veelal in dat de melk terugstroomt, maar vrijwel direct weer wordt weggeslikt door de baby. Dan gaat de melk met zuur heen en weer, maar wordt er niets gelekt uit het mondje.
  2. Platte buik gelijk weer terug? Ik dacht het niet. Hoewel de celebrity’s je misschien anders doen geloven, is je buik niet na 1 dag weer zo strak als ervoor. Sterker nog, bij veel mama’s wordt die buik nooit meer zo strak. (En dat is niet erg!)
  3. Tepelhoedjes. Ja mensen. Een tepelhoedje is een dun siliconen hulpmiddel dat soms gebruikt wordt tijdens het borstvoeden. Het hoedje wordt over de tepel en het tepelhof gelegd tijdens het voeden. Op die manier kan je baby’tje, onder bepaalde omstandigheden, makkelijker leren om uit de borst te drinken.
  4. Het moedergevoel is er niet altijd direct. Zodra jouw warme wonder op je buik gelegd wordt, ervaar je warme gloed door je hele lijf. Een onvoorwaardelijke liefde die bezit van je neemt. Maar lieve mensen, die is er niet bij iedere nieuwe mama. Dit duurt soms een paar dagen. Dat is helemaal niet erg, schaam je er niet voor. Je bent niet de enige. Praat erover!
  5. Poepluierpraat. Iedereen weet dat een luier niet alleen gevuld wordt met babyplasjes, maar ook ontlasting vult een luier goed. De kennis is tot daaraantoe. Maar bereid je voor. Iedere jonge moeder gaat vroeg of laat praten over de inhoud van de luier. Iedere moeder doet het!
  6. Vermoeidheid is een onderdeel van het ontzwangeren. Maar zelfs een jaar na dato heb je nog alom vermoeidheid. Die blijft nog wel even hangen. Vraag je jezelf af waar het dan vandaag komt? Wat dacht je van de hele dag rondrennen achter je net lopende dreumes. Of het laat naar bed gaan, omdat je dan eindelijk wat tijd voor jezelf hebt.
  7. Dunstan Babytaal. Niet iedere kraamverzorgende weet hiervan. Maar het is oh zo handig in het begrijpen van je kindje. Hierover schreef ik eerder een artikel.
  8. De achievements worden kleiner. En je wordt er trotser op. Denk aan ‘ik heb een luier verschoond’ of ‘we hebben die spuitluier weer overleefd’. Je wordt gelukkiger met de kleinere dingen! En gedurende 18 jaar worden ze langzaamaan weer iets groter :).
  9. De fontanel. Een zachte plek op het hoofd die het mogelijk maakt dat een baby door het geboortekanaal kan. Deze blijft bij de meeste baby’s nog zeker een jaar voelbaar. Maar dat niet alleen. Het klopt. Je kunt de hartslag er in zien.
  10. Grote kans dat je niet al je schoenen meer past. Je voeten groeien tijdens een zwangerschap ook. Nu deed je niet alle schoenen meer aan, omdat je waarschijnlijk wat vocht vasthield in het laatste termijn. Maar het komt dus ook doordat ze gewoon groeien. En niet meer krimpen.

Waar ben jij tegenaan gelopen of wat is je opgevallen? Wat had je liever van te voren geweten? Vertel het hieronder!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Designed by FreepikGerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.