1. DIY Sint traktatie | Kruidnoten cake

Welkom bij de Challenge van de feestmaand, ofwel December Challenge! Deze maan wordt iedere dag een kort stukje gepost, zo gaat de challenge. Of ik het ga halen, we gaan het zien. Wees welkom en geniet van een fijne decembermaand!

Deze maand ga ik de uitdaging aan om elke dag in de maand december iets te posten met de hashtag #DecemberChallenge2018. Alle artikels in de challenge worden ‘s avonds om 19:30 gepost op de blog. Wanneer de kindjes net in bed liggen, kun je even een snackverhaaltje lezen of een kort artikel over een iets serieuzer onderwerp.

We ‘trappen’ de challenge af met de Kruidnoten cake. Echt niet moeilijk, kidsproof en het smaakt heerlijk naar december sentiment. De kindjes vonden het heerlijk en hebben goed kunnen meehelpen met het maken van deze cake. Omdat wij met z’n drietjes niet zo’n hele cake opkrijgen, heb ik de cake naar een muziekvereniging in de buurt gebracht. Daar was hij binnen no-time op.

De perfectie zit met kinderen in de imperfectie. Slagroom uit een bus, zakt na 2 minuten al in. Er wordt lekker gesnoept, en voordat je een goede foto kan maken, zit de eerste vinger (een van alle vingers die je net had schoongemaakt) alweer onder de slagroom. Gezellige familietijd!

Ik ga er dan ook niet te veel tekst aan wijden. Veel plezier met het recept!

Kruidnoten cake

Wat heb je nodig:

  • Een pak Koopmans fijne cake
  • de ingrediënten die het pak Koopmans fijne cake vraagt, maar met een extra eetlepel melk en ik heb maat L eieren gebruikt (ook 4).
  • 1,5 eetl koek- en speculaaskruiden
  • Kruidnoten, zelf gebakken of uit de winkel
  • Geklopte slagroom (lekker uit een spuitbus)

Hoe maak je het:

Maak de cake volgens aanwijzing. Voeg tijdens de normale melk ook het extra melk toe. Voeg dan ook de koek- en speculaaskruiden toe. Klopt het geheel goed door! Bak de cake volgens verpakking. Laat afkoelen.

Bak ondertussen de kruidnoten, als je deze zelf wilt bakken. Jumbo heeft een mooie kant en klare verpakking, waarbij je alleen de ballen hoeft te draaien en ze in de oven hoeft te doen.

Spuit dan de bovenkant van de cake vol met slagroom. Leg de kruidnoten hierop. Verkruimel er een paar en strooi dit over de bovenkant heen.

Klaar!

 

Kruidnoten cake

 

Over de December Challenge 2018. Alle deelnemers gebruiken in de artikels de #DecemberChallenge2018. Hiermee kun je ze terugvinden. Het is de bedoeling dat de bloggende deelnemers elke dag een artikel plaatsen, met meestal hetzelfde onderwerp, naar eigen invulling. Soms wordt er van het hoofdonderwerp afgeweken door een blogger, omdat het algemene onderwerp minder aansluit voor diegene.

De bedenker van de Challenge is Maddy van Meer met mama. Breng je ook een bezoekje aan haar blog?

Liefs van Ivette

 
 

PS. alle producten in dit artikel zijn zelfgekocht. Het is geen gesponsord artikel. Het artikel bevat 2 affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.